Haber

Suudi Arabistan İsrail’i tanıyabileceğini duyurdu

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan, Filistinliler için bir devlet kurulması da dahil olmak üzere kapsamlı bir anlaşmaya varılması halinde Suudi Arabistan’ın İsrail’i tanıyabileceğini söyledi.

İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) düzenlenen panelde konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan, Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki bağlantıların normalleşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulunan Farhan, “Bölgesel barışın İsrail için barış anlamına geldiği konusunda hemfikiriz ancak bu ancak Filistinliler için barış ve Filistin devletinin kurulmasıyla sağlanabilir.”

Suudi Arabistan-İsrail ilişkilerine ilişkin bir soruya yanıt veren Farhan, İsrail-Filistin çatışmasında iki devletli çözüm kapsamında Filistinliler için bir devlet kurulmasını da içeren kapsamlı bir anlaşmaya varılması halinde Suudi Arabistan’ın İsrail’i tanıyabileceğini ifade etti. . Bakan Farhan, “İsrail’in mevcut eylemleri bölgesel barış ve güvenlik beklentilerini tehlikeye atıyor” diyerek tüm taraflardan ateşkes ilan etmelerini istedi ve bunun bölgede “barış için bir başlangıç ​​noktası olması gerektiğini” söyledi. -DAVOS

haber-kale.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu